ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concluziile inițiale ale unei anchete israeliene în legătură cu un incident cu victime multiple, în orașul Rafah din Fâșia Gaza, relevă că un raid aerian împotriva comandanților grupării Hamas a declanșat un incendiu ce a ucis civili palestinieni, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Avi Hyman, informează Reuters, citat de stiripesurse.ro.  

Procurorul șef al armatei israeliene a descris incidentul drept foarte grav și că detaliile sunt investigate. Președintele francez, Emmanuel Macron, s-a declarat "consternat".

Bilanțul morților, după incendiul de la tabăra de persoane strămutate din Rafah a ajuns la 45, dintre care peste jumătate sunt femei, copii și vârstnici, potrivit oficialilor medicali palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a ucis doi înalți oficiali ai Hamas în atacul de duminică de la Rafah. Forțele israeliene (IDF) i-au identificat pe cei doi ca fiind Yassin Rabia, despre care au spus că era comandantul Hamas în Iudeea și Samaria, și Khaled Nagar, despre care a spus că era un oficial de rang înalt în aripa Hamas pentru aceleași regiuni.

De asemenea, IDF a repetat declarația sa anterioară potrivit căreia este la curent cu informațiile care indică faptul că lovitura a afectat civili și că operațiunea este în curs de revizuire.

Qatarul susține că cel mai recent atac israelian asupra orașului Rafah poate împiedica eforturile de ajungere la o încetare a focului

Qatarul susține că cel mai recent atac israelian asupra orașului Rafah ar putea împiedica eforturile de mediere pentru ajungerea la un acord de încetare a focului și la eliberare a ostaticilor în Fâșia Gaza. Oficialii palestinieni au declarat că cel puțin 35 de persoane au murit din cauza incendiilor puternice care au distrus corturile dintr-o tabără pentru persoane strămutate din Rafah, în urma unui atac aerian israelian din apropiere.

Doi dintre principalii mediatori din discuțiile pentru o posibilă încetare a focului în Fâșia Gaza, Qatarul și Egiptul, au condamnat continuarea atacurilor israeliene în Rafah.

Ministerul qatarez de Externe și-a exprimat îngrijorarea că acestea ar putea complica eforturile de mediere.

Zeci de palestinieni au fost uciși sau răniți de focul care a ars peste noapte, în tabăra aglomerată din Rafah. Oficialii palestinieni au descris atacul drept un masacru.