ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul vicepremier italian Matteo Salvini va ajunge în fața justiției pentru că a refuzat să permită intrarea migranților în țară. Liderul formațiunii Liga spune că nu se teme de proces, susținând că nu a făcut decât să apere granițele țării sale. Dacă va fi găsit vinovat, Salvini riscă 15 ani de închisoare.
 
Senatul de la Roma i-a ridicat miercuri imunitatea lui Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranților de pe o navă pe vremea când era ministru de interne, potrivit presei italiene.

Un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru „abuz de putere și sechestrare de persoane”, întrucât a blocat anul trecut timp de mai multe zile 116 migranți aflați la bordul unei nave a gărzii de coastă italiene, așteptând un acord cu alte state UE care să preia acest grup de migranți înainte de a permite debarcarea lor în Italia. 
 
„Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut'”, a spus Salvini miercuri în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că „datoria” sa ca ministru de interne era să apere granițele Italiei.

„Adversarii trebuie învinși la urne, nu în tribunale. Spre deosebire de alții, eu nu fug, a mai spus fostul vicepremier. „Îmi pare rău că cineva de stânga încă încearcă în Italia și în lume să elimine adversarii politici. Suntem diferiți din punct de vedere antropologic și cultural. Hotărârea care contează este aceea a oamenilor”, a mai spus Salvini.

După ce s-a remarcat prin măsurile împotriva migrației ilegale și a intrat în conflict cu Bruxelles-ul pe această temă și pe chestiuni economice, Salvini a rămas un politician foarte popular în Italia și aspiră să revină la putere. Dar această inculpare și o posibilă condamnare i-ar putea compromite parcursul politic.