ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mișcarea 5 Stele (M5S), principalul partid de guvernământ din Peninsulă, a făcut luni un nou apel pentru închiderea sediului Parlamentului European (PE) din Strasbourg, numindu-l „o risipă de bani".

Parlamentul European are trei sedii: la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Parlamentarii europeni călătoresc în orașul francez în fiecare lună pentru a participa la ședințele plenare.

Sediul din Strasbourg „este folosit în jur de 40 de zile pe an și costă un miliard de euro'' pentru fiecare legislatură europeană, bani plătiți de contribuabilii europeni, inclusiv de italieni. Să îl închidem", a declarat liderul M5S, Luigi Di Maio.

Di Maio a făcut acest apel într-o înregistrare video și o declarație postată pe blogul partidului său. În înregistrare, Di Maio se află împreună cu un aliat din partidul său, Alessandro Di Battista, stând în fața sediului PE din orașul francez.

Cei doi s-au aflat la Strasbourg ca parte a eforturilor de a găsi aliați pentru M5S pentru a forma un nou grup în Parlamentul European după alegerile europene din luna mai.

„Astăzi începem un drum lung care duce la (ziua alegerilor) 26 mai, când vom aduce puțină culoare în această Europă cenușie", a spus Di Maio.

De-a lungul anilor, au existat câteva încercări de a se renunța la naveta parlamentarilor între Bruxelles și Strasbourg, însă ele au eșuat deoarece Franța a refuzat să renunțe la privilegiul de a găzdui lucrările PE.

Strasbourg a fost ales sediu al Parlamentului European pentru locația sa simbolică, la granița dintre Franța și Germania. Afluxul lunar de parlamentari este crucial pentru economia orașului.