Mișcarea 5 Stele (M5S), principalul partid de guvernământ din Peninsulă, a făcut luni un nou apel pentru închiderea sediului Parlamentului European (PE) din Strasbourg, numindu-l „o risipă de bani".

Parlamentul European are trei sedii: la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Parlamentarii europeni călătoresc în orașul francez în fiecare lună pentru a participa la ședințele plenare.

Sediul din Strasbourg „este folosit în jur de 40 de zile pe an și costă un miliard de euro'' pentru fiecare legislatură europeană, bani plătiți de contribuabilii europeni, inclusiv de italieni. Să îl închidem", a declarat liderul M5S, Luigi Di Maio.

Di Maio a făcut acest apel într-o înregistrare video și o declarație postată pe blogul partidului său. În înregistrare, Di Maio se află împreună cu un aliat din partidul său, Alessandro Di Battista, stând în fața sediului PE din orașul francez.

Cei doi s-au aflat la Strasbourg ca parte a eforturilor de a găsi aliați pentru M5S pentru a forma un nou grup în Parlamentul European după alegerile europene din luna mai.

„Astăzi începem un drum lung care duce la (ziua alegerilor) 26 mai, când vom aduce puțină culoare în această Europă cenușie", a spus Di Maio.

De-a lungul anilor, au existat câteva încercări de a se renunța la naveta parlamentarilor între Bruxelles și Strasbourg, însă ele au eșuat deoarece Franța a refuzat să renunțe la privilegiul de a găzdui lucrările PE.

Strasbourg a fost ales sediu al Parlamentului European pentru locația sa simbolică, la granița dintre Franța și Germania. Afluxul lunar de parlamentari este crucial pentru economia orașului.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews