ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O școală din orășelul Fiumicino, aflat la câțiva kilometri de Roma și gazdă a binecunoscutului aeroport italian, a decis să elimine crucile de pe pereții din sălile de clasă, pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani ai instituției, informează cotidianul Il Messagero.

Evenimentul a fost adus în atenția opiniei publice de către senatorul William de Vechis (Liga Nordului), care a precizat că decizia a fost luată în ciuda protestelor părinților de la Institutul Rodano, școala în cauză.

 

„E o alegere pe care nu o împărtășesc, aceea de a sacrifica sentimentele multora pentru a satisface exigențele unor puțini. Crucifixul este un simbol care a acompaniat dintotdeauna educația copiiilor noștri, încorporează valor care au stat alături de creșterea istorică a Țării noastre”,  a spus De Vecchis.

Ministrul de Interne al Guvernului de la Roma, Matteo Salvini, a reacționat prin intermediul rețelei Instagram: Nebunie! Sper să nu fie adevărat...Câte astfel de provocări vom avea până la Crăciun? Reiterez: #vivailNatale(Trăiască Crăciunul), jos mâinile de pe istoria noastră milenară.

 

În urma discuțiilor ivite, primarul din localitate a promis că se va implica în soluționarea crizei.