O școală din orășelul Fiumicino, aflat la câțiva kilometri de Roma și gazdă a binecunoscutului aeroport italian, a decis să elimine crucile de pe pereții din sălile de clasă, pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani ai instituției, informează cotidianul Il Messagero.

Evenimentul a fost adus în atenția opiniei publice de către senatorul William de Vechis (Liga Nordului), care a precizat că decizia a fost luată în ciuda protestelor părinților de la Institutul Rodano, școala în cauză.

 

„E o alegere pe care nu o împărtășesc, aceea de a sacrifica sentimentele multora pentru a satisface exigențele unor puțini. Crucifixul este un simbol care a acompaniat dintotdeauna educația copiiilor noștri, încorporează valor care au stat alături de creșterea istorică a Țării noastre”,  a spus De Vecchis.

Ministrul de Interne al Guvernului de la Roma, Matteo Salvini, a reacționat prin intermediul rețelei Instagram: Nebunie! Sper să nu fie adevărat...Câte astfel de provocări vom avea până la Crăciun? Reiterez: #vivailNatale(Trăiască Crăciunul), jos mâinile de pe istoria noastră milenară.

 

În urma discuțiilor ivite, primarul din localitate a promis că se va implica în soluționarea crizei.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.