ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de suporteri ai echipei Lazio Roma au expus, la Milano, în Piața Loreto, un banner pe care stătea scris: „Onoare lui Benito Musollini”, informează Gazzetta dello Sport.

Locul în care a fost expus bannerul nu a fost ales întâmplător: este chiar piața unde au fost spânzurate, de picioare, trupurile fără viață ale lui Benito Musollini și ale iubitei acestuia, Clara Petacci, după ce au fost executați de partizanii comuniști.

Pe lângă banner, suporterii echipei romane au strigat și „Camarad Benito Musollini/Prezent!”.  Suporterii echipei Lazio, cunoscuți pentru simpatiile lor fasciste, sunt prezenți la Milano pentru partida cu AC Milan, contând pentru semifinalele Cupei Italia.

Benito Musollini a fost fondatorul Partidului Național Fascist din Italia și a condus această țară, ca premier,  între 31 octombrie 1922 și 25 iulie 1943. Cel supranumit „Ducele” a fost capturat și executat de partizanii comuniști pe 28 aprilie 1945, lângă lacul Como, în nordul țării.