ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un imigrant african a incendiat un autobuz școlar, miercuri, la periferia orașului italian Milano, în semn de protest față de moartea refugiaților din  Marea Mediterană. 12 elevi au fost intoxicați cu fum, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene. 


Bărbatul, originar din Senegal, în vârstă de 47 de ani, cetățean italian, a oprit la un momentd dat autobuzul școlar pe care îl conducea, a dat jos 51 de elevi cu vârste între 11 și 14 ani și doi adulți și a incendiat vehiculul. Conform presei italiene, bărbatul, care a fost arestat, urmează să fie acuzat pentru tentativă de omor și sechestrare de persoane.

„Vreau să se termine cu oamenii morți în Marea Mediterană”, a strigat șoferul autobuzului în timp ce a incendiat vehiculul în zona San Donato Milanese, la periferia orașului Milano, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate italiene, șoferul se numește Ousseynou S., este originar din Senegal, a primit cetățenie italiană în 2004 și are antecedente penale pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate și pentru agresarea unui minor. Î
 
În autobuz se aflau elevi ai unei școli generale de la periferia orașului Milano.

Unul dintre elevi a sunat la carabinieri, iar șoferul autobuzului a fost reținut. Vehiculul a ars în totalitate.