ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orășelului Pieve din Cento (regiunea Bologna) a inițiat o propunere prin care crucile din cimitirul municipal să fie acoperite pentru a-i nu-i ofensa pe cei de altă credință, informează Tgcom 24.

Sergio Maccagnani (PD-stânga, partidul fostului premier Matteo Renzi) își dorește să bage toate crucile de la morminte într-o capelă, să le acopere și să transforme noua clădire într-un loc de rugăciune pentru toate religiile.

Inițiativa sa a fost întâmpinată cu proteste din partea locuitorilor. „Noi îi respectăm pe toți, dar nu trebuie să se atingă nimeni de mormintele morților mei”, a spus o doamnă intervievată de cei de la TG24.

Un domn le-a recomandat autorităților „să se acopere ei, nu crucile”.  Unii pun însă, problema și invers: „Dacă am încerca să acoperim simbolurile musulmane, ce s-ar întâmpla?”.

În fața protestelor comunității, primarul a părut că dă înapoi, afirmând că opoziția încearcă să transforme chestiunea într-una politică, având în vedere discuțiile despre migranți din Italia.

Tot în regiunea Bologna, acum doi ani, primarul din Castenaso, Stefan Sermenghi, a modificat scena Nașterii Domnului pentru a-i sensibiliza pe locuitori față de migranți: pruncul Iisus nu se mai naște într-un staul cu animale, ci într-o barcă pneumatică, de genul celor folosite de ilegali pentru a intra în Italia. Biserica Romano Catolică a protestat la vremea respectivă pentru schimbarea celei mai cunoscute nașteri din istoria umanității.