Pe cărțile de identitate italiene se întorc „mama” și „tata” și dispare neutrul „părinți”, anunță Il Messaggero, care afirmă totodată că modificarea a apărut deja în Monitorul Oficial al Italiei.

Prevederea, semnată de Ministrul de Interne Matteo Salvini, de cel al Administrației Publice și al cel al Economiei, consemnează dispariția neutrului „părinți” și revenirea fireștilor „mama” și „tata”. Înlocuirea „mamei” și a „tatălui” cu „părinți” a fost o măsură luată în 2015 pentru a acomoda cuplurile homosexuale.

Deși persoane din interiorul coaliției de guvernământ, precum primărița orașului Torino (Mișcarea 5 stele), care s-au opus revenirii la normalitate, executivul a mers înainte cu măsura, pe care o promisese încă din campania electorală.

Pe contul său de  instagram, Ministrul Salvini a comentat astfel: „Pe cărțile de identitate se întorc „mama” și „tata”, dispare „părinte 1” și „părinte 2”. Recuperăm un pic de BUN SIMȚ”.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.