ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pe cărțile de identitate italiene se întorc „mama” și „tata” și dispare neutrul „părinți”, anunță Il Messaggero, care afirmă totodată că modificarea a apărut deja în Monitorul Oficial al Italiei.

Prevederea, semnată de Ministrul de Interne Matteo Salvini, de cel al Administrației Publice și al cel al Economiei, consemnează dispariția neutrului „părinți” și revenirea fireștilor „mama” și „tata”. Înlocuirea „mamei” și a „tatălui” cu „părinți” a fost o măsură luată în 2015 pentru a acomoda cuplurile homosexuale.

Deși persoane din interiorul coaliției de guvernământ, precum primărița orașului Torino (Mișcarea 5 stele), care s-au opus revenirii la normalitate, executivul a mers înainte cu măsura, pe care o promisese încă din campania electorală.

Pe contul său de  instagram, Ministrul Salvini a comentat astfel: „Pe cărțile de identitate se întorc „mama” și „tata”, dispare „părinte 1” și „părinte 2”. Recuperăm un pic de BUN SIMȚ”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews