ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Zeci de profesori italieni din localitatea italiană Treviso s-au îmbolnăvit, luni, după ce au fost injectați cu vaccinul AstraZeneca împotriva covid, relatează presa locală, citată de Breitbart.


Elevii din două școli medii au fost trimiși acasă cu o oră mai devreme decât de obicei, din cauza personalului didactic insuficient. La liceul Duca degli Abruzzi, 15 profesori din cei 130 au lipsit, accuzând febră, stare generală de rău și durere la nivelul oaselor.
 
Într-o altă școală primară, San Domenico Savio, doi profesori din trei au suferit stări asemănătoare, din cauza efectelor secundare ale vaccinului. 
Presa scrie acum că unele școli sunt forțate să se închidă din lipsă de cadre didactice, având în vedere că „zeci și zeci” de profesori nu mai pot fi prezenți la ore.

Cotidianul italian Oggi Treviso a informat că sâmbătă au fost injectați 3.000 de profesori și alți 2.500 erau programați să primească vaccinul înainte de sfârșitul weekendului. Toți profesorii injectați împotriva coronavirusului aveau vârsta sub 55 de ani și toți au primit vaccinul AstraZeneca.
Campania de vaccinare din Treviso face parte dintr-un program la nivel național care oferă vaccinare gratuită pentru profesorii italieni cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.
SLa finele săptămânii trecute, Spitalul Ducesa Elisabeta din Braunschweig, Germania, și-a suspendat programul de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca până la o notificare ulterioară, după ce 37 din cei 88 de angajați ai săi vaccinați au ajuns la pat și nu au putut lucra din cauza efectelor secundare similare celor inregsitrate în Treviso.

O regiune suedeză a suspendat temporar vaccinările cu vaccinul AstraZeneca la mijlocul lunii februarie, deoarece mai mulți oameni s-au plâns de febră după ce au primit vaccinul. Vaccinările cu vaccinul AstraZeneca coronavirus au fost, de asemenea, oprite în două locații din Saxonia Inferioară, după reclamații ale angajaților clinicii cu privire la efectele secundare.

Un studiu recent a constatat că, în timp ce vaccinurile Moderna și Pfizer / Biontech au o eficacitate de 94 și respectiv 95%, eficacitatea AstraZeneca este de 76% după prima vaccinare și de până la 82% după a doua. Alte studii au stabilit eficacitatea sa la aproximativ 70%.