ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Mai mulți experți italieni, printre care și Walter Riccardi, consilierul ministrului sănătății pentru combaterea pandemiei, au cerut luni noului guvern condus de Mario Draghi să instituie cel puțin o lună de lockdown total pentru a opri avansul răspândirii variantei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

„Trebuie să dureze atât timp cât este necesar pentru ca incidența să scadă. Pot fi două, trei, patru săptămâni, depinde de cât de repede se atinge obiectivul'', a explicat Riccardi în fața presei italiene, potrivit agenției EFE.n opinia sa, o asemenea decizie trebuie însoțită de o intensificare a anchetelor epidemiologice și a vaccinării.

Un alt virusolog, implicat în gestionarea primul val al epidemiei de COVID-19 în regiunea Veneto, Andrea Crisanti, a amintit că la ora actuală în Italia circa ''20% dintre cei infectați au varianta britanică și acest procent crește''. ''Era necesar să fi închis în decembrie, am fi prevenit toată aceasta, iar acum suntem din nou în necaz'', a deplâns acesta într-un interviu publicat luni de cotidianul La Stampa.

În opinia sa, este necesar ''un blocaj dur și imediat pentru a evita ca varianta britanică să devină dominantă și să aibă efecte devastatoare ca în Anglia, Portugalia și Israel''.

În plus față de un lockdown, adaugă Andrea Crisanti, ''trebuie demarat un program național de urmărire a variantelor'' coronavirusului, iar acolo ''unde se găsesc variantele braziliană și sud-africană, este nevoie de închideri totale, și nu de zone roșii, care sunt mai degrabă blânde''.