Italia a evitat alegeri generale anticipate iar partidul fostului ministru de interne Matteo Salvini, Liga, care se află pe primul loc în sondaje, ar putea rămâne în opoziție cel puțin doi ani. 

Miercuri seară, liderul Mișcării 5 Stele, partid care a guvernat cu Liga, a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere cu principalul partid de opoziție, Partidul Democrat de centru-stânga. Fostul premier Giuseppe Conte va continua la conducerea noului guvern de coaliție.
 
Secretarul general al Partidului Democrat, Nicola Zingaretti, a confirmat informația. „Este vorba de un acord politic pentru Conte, pentru formarea unui guvern de lungă durată”, a declarat Zingaretti, citat de cotidianul La Repubblica.
 
Salvini a acuzat  Partidul Democrat că deși mereu a pierdut alegerile, a ajuns de fiecare dată la putere, împotriva voinței italienilor. El a numit noul guvern care ar urma să fie instalat „un nou guvern Monti”, referindu-se la guvernul de tehnocrați, impus de UE în 2011, după demisia Cabinetului Berlusconi, care a implementat cele mai dure măsuri de austeritate.
 
Criza politică din Italia a fost provocată de Slavini care s-a retras din coaliția de guvernare cu Mișcarea 5 Stele pentru a provoca alegeri anticipate, mizând pe popularitatea de care se bucură în Italia, între altele datorită politicii anti-migrațiune pe care o promovează.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews