ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


JPMorgan Chase a anunțat planul unei noi tehnologii-pilot de plată care le va permite clienților să plătească cu palma sau cu fața în loc de utilizarea unui card de credit sau de debit tradițional. 

În urma implementării unei tehnologii similare în China, dacă programul pilot va merge bine, banca intenționează să lanseze serviciul pentru clienții comercianți din SUA și să introducă un nou val de plăți biometrice, de care sunt îngrijorați apărătorii drepturilor la confidențialitate, relatează Reclaim the Net

Tehnologia biometrică, care utilizează măsurători unice ale corpului uman pentru a autentifica identitatea unei persoane, este promovată de corporații care doresc ca aceasta să fie o metodă răspândită de plată în întreaga lume.

Potrivit Bloomberg, Jean-Marc Thienpont, expert-șef la JPMorgan privind soluțiile de plată, consideră că „evoluția tehnologiei de consum a creat noi așteptări cumpărătorilor. Comercianții trebuie să fie pregătiți să se adapteze la aceste noi așteptări.”

Programul pilot poate include o cursă de Formula 1 în Miami, precum și unele magazine fizice. Ramon Peneda, director de informații pentru Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix, a declarat că „lansarea acestei noi scheme de plăți bazate pe biometrie va îmbunătăți experiența oaspeților noștri, întrucât se vor bucura de un proces de plată nou și mai rapid.”

În ultimii ani, China a devenit lider global în implementarea acestei tehnologii de plată bazată pe recunoașterea biometrică. Metoda de plată a transformat modul în care milioane de oameni efectuează tranzacții zilnic.

Investițiile țării în inteligența artificială, big data și tehnologiile de supraveghere au facilitat dezvoltarea unor sisteme avansate de recunoaștere facială. Susținerea de către guvern a unei societăți fără numerar a stimulat și mai mult adoptarea metodelor de plată digitale, făcând ca plățile bazate pe recunoașterea facială să devină o evoluție naturală în societatea pe care China vrea să o creeze.

Doi dintre giganții tehnologici din China, Alibaba și Tencent, au fost pionieri în revoluția plăților bazate pe recunoașterea facială, cu platformele lor Alipay și WeChat Pay.

Totuși, guvernul chinez a avut un rol crucial în adoptarea pe scară largă a plăților bazate pe recunoașterea facială. Prin promovarea metodelor digitale de plată și oferirea de sprijin prin reglementare, guvernul a încurajat răspândirea acestei tehnologii pentru dezvoltarea unei baze de date naționale de recunoaștere facială.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews