ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jacob Rothschild, magnat și descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani. Familia lui Rothchild a confirmat decesul într-o declarație pentru Associated Press, fără a dezvălui cauza morții.

„Tatăl nostru Jacob a fost o prezență uriașă în viața multor oameni – un bancher extraordinar de realizat, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile pentru Israel și cultura evreiască, un pasionat ecologist și foarte iubit prieten, tată și bunic”, se menționează în declarație.

La scurt timp după ce a fost anunțată moartea sa, lucrarea „Satan” a început să fie populară pe rețelele de socializare, utilizatorii distribuind o fotografie cu Jacob Rothschild, al 4-lea baron Rothschild, pozând alături de „artista” Marina Abramovic în fața unei picturi uriașe de Thomas Lawrence, denumită „Satan convocându-și legiunile” (FOTO mai jos).

Potrivit Daily Mail, Lordul Rothschild, care a avut patru copii, printre care magnatul Nat Rothschild, a fondat și Windmill Hill Asset Management pentru a gestiona portofoliul filantropic al familiei.

Familia sa are o avere estimată la aproximativ 82 de milioane de lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List de anul trecut, și donează 66 de milioane de lire sterline cauzelor, educației și artei evreiești.

De-a lungul carierei sale, Lordul Rothschild a deținut mai multe funcții, fiind vicepreședinte al BSkyB Television și a fost, de asemenea, președinte al administratorilor la The National Gallery.

În 1992 a devenit președinte al Institutului de Afaceri Evreiești, cunoscut acum sub numele de Institutul de Cercetare pentru Politici Evreiești.

Potrivit comunicatului transmis de familie, „va fi înmormântat în conformitate cu obiceiul evreiesc, în cadrul unei mici ceremonii de familie, și va exista un eveniment memorial la o dată ulterioară dedicat vieții sale.” Miliardarul vorbește despre crearea statului Israel într-o filmare prezentată la final: