ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineastul canadian, câștigător de Oscar, James Cameron a spus că este de acord cu experții din domeniul Inteligenței Artificiale care au avertizat că progresele în tehnologia AI prezintă un risc serios pentru umanitate.

Cameron, care a fost apreciat de critici pentru filmele sale „Titanic” și „Avatar”, printre altele, s-a aflat marți la Ottawa pentru a lansa o expoziție la Canadian Geographic despre faptele sale de explorare a adâncurilor, potrivit ctvnews.ca

De asemenea, a regizat și coscris filmul de acțiune științifico-fantastic din 1984 „Terminator”, despre un asasin cyborg, și a fost întrebat de CTV News cu privire la opinia sa sale despre previziunile recente despre viitorul AI.

Mulți dintre așa-numiții nași ai inteligenței artificiale au emis recent avertismente cu privire la necesitatea reglementării tehnologiei care avansează rapid înainte ca aceasta să reprezinte o amenințare mai mare pentru omenire.

„Cu certitudine, le împărtășesc îngrijorarea. V-am avertizat în 1984 și nu ați ascultat”, a declarat Cameron pentru CTV News.

Cameron a spus că este important să evaluăm cine dezvoltă tehnologia și dacă o fac pentru profit - „predând lăcomia” – sau pentru apărare, „predând paranoia”.

„Cred că transformarea AI într-o armă este cel mai mare pericol. Cred că, în ceea ce privește inteligența artificială, vom intra în echivalentul unei curse a înarmării nucleare și, dacă nu o construim noi, ceilalți o vor construi cu siguranță, iar apoi va escalada. Ne putem imagina [ce înseamnă] o inteligență artificială într-un teatru de luptă, toată lupta fiind desfășurată de computere cu o viteză la care oamenii nu mai pot interveni și nu au nicio capacitate de a reduce escaladarea”, a avertizat Cameron.

De asemenea, utilizarea inteligenței artificiale și necesitatea de reglementare a acesteia a fost un aspect adus în atenție în grevele scriitorilor și actorilor în desfășurare în Statele Unite.

Aproximativ 160.000 de actori și alți profesioniști media din cadrul sindicatului SAG-AFTRA sunt în grevă, alăturându-se celor peste 11.000 de membri ai Writers Guild of America, care sunt în grevă de la începutul lunii mai.

Sindicatele susțin că artiștii au nevoie de protecție pentru ca imaginile și arta lor să nu fie folosite de tehnologia AI fără consimțământul lor, iar scriitorii spun că studiourilor nu ar trebui să li se permită să îi înlocuiască cu AI care să scrie scenarii.

„Dacă nu ne opunem acum, vom avea cu toții probleme. Cu toții vom fi în pericolul de a fi înlocuiți de mașini”, a declarat președintele SAG-AFTRA Fran Drescher reporterilor săptămâna trecută.