ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al FBI, James Comey, are de gând să declare în timpul audierii din Comisia de Informații a Senatului că președintele Trump a insistat să renunțe la ancheta care viza legăturile fostului consilier pentru securitate națională cu agenții Kremlinului, transmite CNN, conform News.ro.


Potrivit unor surse, directorul demis al FBI a discutat privat cu procurorul-special Robert Mueller, pentru a stabili detaliile mărturiei sale cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu președintele american și cum acesta din urmă i-a cerut deschis să renunțe la ancheta care-l privea pe Michael Flynn.  Comey ar putea totuși să refuze în timpul mărturiei să discute despre detaliile investigației cu privire la posibilele legături dintre asociații campaniei Trump și agenții Rusiei.

 Trump l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigația în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerințele Rusiei în campania electorală. Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiției, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii și proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigația care o viza pe Hillary Clinton