ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Faimoasa actriță și activistă americană în vârstă de 85 de ani a afirmat că soluția împotriva legislației anti-avort este „Asasinatul”.

Fonda a făcut această declarație în cadrul emisiunii The View de vineri, de la canalul de televiziune american ABC.

Este vorba de un format de emisiune cu mai multe realizatoare și un invitat.

Invitată la emisiunea de vineri, actrița în vârstă de 85 de ani a atacat decizia din 2022 a Curții Supreme, care a stabilit că avortul NU este un drept constituțional.

Ea a declarat:

„Am cunoscut timp de multe decenii cum este să ai o autoritate care să decidă în privința corpului tău, să decidă când și câți copii să avem. Știm ce înseamnă asta, știm în ce fel ne-a transformat viețile. Nu ne vom întoarce acolo, puțin îmi pasă de legi. Nu ne vom întoarce.”

Cele cinci realizatoare s-au grăbit să elogieze poziția lui Fonda. Una dintre ele a spus chiar admirativ:

„Va obține probabil un premiu Nobel.”

Însă, atunci când a venit vorba despre ce alte soluții ar exista în afară de „a manifesta și protesta”, Fonda a răspuns sec:„Asasinatul”.

Prima dată, cuvântul ei nu a fost auzit prea bine. De aceea, i s-a cerut să repete.

Iar Jane Fonda a spus din nou cu seninătate:„Asasinatul”.

Realizând gravitatea situației - o incitare publică la crimă - realizatoarele emisiunii s-au repezit să spună că actrița glumește și să ia totul în râs.

Însă expresia de pe chipul multi-operat al actriței dovedea clar că nu a glumit.