ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia a acceptat doar trei refugiați în prima jumătate a anului 2017, în pofida numărului record de peste 8.500 de solicitări de azil primite, au anunțat marți autoritățile nipone, fapt ce subliniază reticența țării față de primirea străinilor, informează Reuters.

În perioada similară a anului trecut, Japonia a acceptat doar patru refugiați din totalul de peste 5.000 de cereri primite, a indicat Ministerul Justiției de la Tokyo.

În luna ianuarie, organizația Human Rights Watch a descris drept "deplorabile" politicile nipone privind acceptarea de azilanți.

Susținătorii procesului dur de acordare a azilului în Japonia afirmă că numărul mic de persoane acceptate este o consecință a creșterii numărului de cereri false în urma schimbărilor legislației prin care solicitanții se pot angaja până când este luată o decizie în cazul lor.