ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia menține deschisă o gară feroviară scoasă din uz pentru un singur pasager: o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această stație - o dată când fata pleacă la cursuri și a doua oară când se întoarce, relatează site-ul citylab.com.

De ani de zile, acest singur pasager așteaptă în gara Kami-Shirataki din insula nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film al regizorului Hayao Miyazaki. Dar, potrivit CCTV News, povestea este reală și are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze au luat-o în urmă cu trei ani.

La acea vreme, numărul pasagerilor în stația Kami-Shirataki a scăzut semnificativ din cauza poziției sale izolate, iar serviciile de transport de marfă au încetat și ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închidă gara pentru totdeauna, când au observat că aceasta încă era utilizată în fiecare zi de o elevă. Așa că au decis să păstreze gara deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor.

Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei. Eleva, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi în cele din urmă închisă, potrivit AgerpresOamenii își scot pălăria în fața guvernului japonez pentru că face din educație o prioritate de top.

Alții deplâng dificultățile cu care se confruntă Căile Ferate în Japonia rurală. Cu natalitatea care a scăzut la niveluri record, îmbătrânirea populației și pericolul de a pierde o treime din populație până în 2060, Japonia se confruntă cu o serie de probleme.