ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia va implementa o tehnologie distopică în numele securității.

Agenția Națională de Poliție din Japonia a decis implementarea de camere de supraveghere pre-crimă îmbunătățite cu tehnologie pe bază de Inteligență Artificială pentru a consolida măsurile de securitate pentru VIP-uri, relatează Reclaim the Net.  

Măsura vine ca răspuns la comemorarea asasinării șocante a fostului prim-ministru Shinzo Abe și la amenințările tot mai mari reprezentate de ceea ce guvernul descrie drept „infractori singuri”.

Utilizarea inteligenței artificiale în aplicarea legii devine un lucru obișnuit la nivel global. Un studiu din 2019 de la Carnegie Endowment for International Peace a dezvăluit că 52 dintre cele 176 de țări chestionate încorporau instrumente AI în strategiile lor de poliție, a raportat Nikkei Asia

Eficiența unei astfel de tehnologii în monitorizarea comportamentului anormal și în asigurarea unei mai bune desfășurări a ofițerilor de poliție a fost susținută de Isao Itabashi, expert în combaterea terorismului, la Consiliul pentru Politici Publice din Tokyo.

Agenția Națională de Poliție intenționează să efectueze teste ale acestor camere integrate cu AI în cursul anului fiscal curent, care se va încheia în martie 2024. Aceste camere sunt capabile de „detecție a comportamentului” și „recunoaștere facială”. Totuși, din dorința de a proteja confidențialitatea, doar prima capacitate va fi utilizată, o decizie care este în conformitate cu reglementările recente ale UE, care limitează utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială din cauza îngrijorărilor legate de confidențialitate.