ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul președinte al Argentinei, a cărui victorie în alegeri a șocat lumea, se află în plin proces de convertire la iudaism, deși este botezat și a fost crescut catolic.

Informația este publicată de Bloomberg, care îl citează pe unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Milei.

Imediat după sosirea sa în Statele Unite, prima sa vizită după câștigarea alegerilor, Milei a mers să se închine la mormântul rabinului ultraortodox Menachem Mendel Schneerson din New York.

Atenție! Înaintea oricărei întâlniri cu oficialii americani sau cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional aflată în programul vizitei.

Sâmbătă, noul președinte argentinian a participat la Buenos Aires la o ceremonie religioasă evreiască, unde a primit binecuvântarea unui rabin.

Potrivit Bloomberg, Milei dorește să facă din Argentina unul dintre cele mai pro-israeliene regimuri din regiune, „în condițiile în care alte țări din America Latină s-au opus strategiei premierul Benyamin Netanyahu de a eradica Hamas”.

Noul președinte și-a exprimat în repetate rânduri intenția de a muta ambasada țării sale în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

(Lucru pe care l-a făcut și Donald Trump și intenționa să-l facă și Viorica Dăncilă.)

Argentina are cea mai mare populație evreiască dintre țările de pe continentul sud-american.

Cu două săptămâni înainte de învestirea sa oficială ca președinte, Javier Milei a numit vizita sa în SUA o „călătorie spirituală”.

Un alt amănunt interesant: după ce și-a anunțat intenția de a se converti la iudaism, presa corporatistă a încetat brusc să îl mai eticheteze pe Milei drept „extremist”.