ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, a declarat că Guvernul spaniol nu a încălcat normele statului de drept prin măsurile luate împotriva foștilor lideri ai regiunii Catalonia, adăugând că situația din regiunea catalană este o problemă internă a Spaniei, relatează Politico.eu.

„Nu văd ca statul de drept să fie încălcat de către autoritățile spaniole. Cred mai degrabă că încalcă legea aceia care nu respectă ordinea constituțională spaniolă”, a afirmat Juncker, făcând referire la foștii lideri ai regiunii catalane.

„Europa și-a exprimat convingerile, care se bazează pe tratate. Ceea ce se întâmplă în Catalonia, regiune spaniolă față de care am toată simpatia, nu privește Europa, întrucât soluțiile derivă din ordinea constituțională și juridică internă a Spaniei”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

După ce Parlamentul regional de la Barcelona a proclamat independența regiunii autonome spaniole Catalonia, Juncker a declarat că Uniunea Europeană nu are nevoie de „alte fisuri, alte scindări".