ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, avertizează Ankara că reintroducerea pedepsei capitale va duce la încetarea negocierilor cu Turcia pentru aderarea la UE, informează site-ul postului RTE, citând cotidianul german Bild.

„Dacă pedeapsa cu moartea este reintrodusă în Turcia, ar conducea la încetarea negocierilor", a declarat oficialul european pentru Bild, adăugând că aceasta chestiune reprezintă „o linie roșie" care nu poate fi încălcată.

Juncker a mai precizat că se opune unei încetării complete a tuturor negocierilor de aderare cu Turcia.

Sâmbătă, președintele turc Recep Erdogan a declarat că se așteaptă ca Parlamentul de la Ankara să aprobe reintroducerea pedepsei capital după referendumul de luna viitoare privind extinderea puterilor șefului statului.

În ceea ce privește amenințările liderilor turci privind ruperea acordului între UE și Ankara pe tema controlului imigrației, Junker a declarat că „Turcia nu se va retrage din acest acord, chiar dacă Erdogan mi-a zis de câteva ori că ar dori". Turcia nu are niciun interes să cedeze „controlul" frontierelor sale „traficanților de persoane și infractorilor", a adăugat oficialul.