ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană nu se află în război cu Polonia, nu dorește să îi impună sancțiuni "cu orice preț", iar articolul 7 din Tratatul UE nu este este dedicat acestui lucru, a declarat, miercuri, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană a cerut, în decembrie, declanșarea articolului 7 al Tratatului UE, prin care dreptul la vot al Poloniei să fie suspendat. Varșovia a primit la dispoziție trei luni pentru a renunța la reformele judiciare.

Decizia a fost luată de Comisia Europeană pe fondul noilor reforme judiciare ale Poloniei, care ar avea ca efect "trecerea sistemului judiciar sub controlul politic al majorității parlamentare".

În acest context, Partidul Lege și Justiție (PiS, centru-dreapta), a declarat că procedura de sancționare, lansată de Comisie, nu "are nicio valoare” și este motivată politic.

„Nu ne aflăm în război cu Polonia. Avem o dispută cu Guvernul polonez. Articolul 7 al tratatului nu este un articol al sancționării, ci un articol al confirmării și avertizării. Așadar, oamenii, inclusiv cei din Polonia, ar trebui să înceteze să creadă că vrem să sancționăm Polonia cu orice preț".