Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit, într-un interviu pentru CNN, despre „naționaliștii proști”, chiar în ajunul alegerilor europene în care politicienii eurosceptici speră să câștige mai multe locuri în Parlamentul UE.

În interviul acordat miercuri la CNN, președintele CE aflat spus că este prea conștient de amenințarea pe care politicienii naționaliști o reprezintă pentru solidaritatea europeană, pe care Juncker l-a numit „obiectivul principal al UE”.
 
Unele sondaje susțin că naționaliștii ar putea deveni cel mai puternic grup din parlament după alegerile din această săptămână din toate cele 28 de state membre UE, ceea ce va avea un impact masiv asupra viitorului blocului și a continentului în ansamblul său. „Acești naționaliști populiști, naționaliști proști, sunt îndrăgostiți de propriile lor țări”, a declarat Juncker din biroul său de la Bruxelles.
”Lor nu le plac cei care vin de departe, îmi plac cei care vin de departe. Trebuie să acționăm în solidaritate cu cei care se află într-o situație mai gravă decât noi”, a spus Juncker.

La întrebarea dacă cred că forțele anti-UE au avut mai mult succes în mobilizarea bazei electorale decât partidele proeuropene, Juncker a răspuns: ”Este întotdeauna mai ușor să mobilizezi forțe negative, decât forțe pozitive”.
Juncker a spus că vede și un licăr de speranță în ceea ce s-a întâmplat după decizia Marii Britanii de a părăsi UE, în 2016. „De la momentul Brexit numărul celor care sunt în favoarea Uniunii Europene este în creștere, deoarece oamenii urmăresc ce se întâmplă și văd că părăsirea Uniunii Europene nu e la fel de simplă cum li s-a spus”, a declarat Juncker.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews