ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit, într-un interviu pentru CNN, despre „naționaliștii proști”, chiar în ajunul alegerilor europene în care politicienii eurosceptici speră să câștige mai multe locuri în Parlamentul UE.

În interviul acordat miercuri la CNN, președintele CE aflat spus că este prea conștient de amenințarea pe care politicienii naționaliști o reprezintă pentru solidaritatea europeană, pe care Juncker l-a numit „obiectivul principal al UE”.
 
Unele sondaje susțin că naționaliștii ar putea deveni cel mai puternic grup din parlament după alegerile din această săptămână din toate cele 28 de state membre UE, ceea ce va avea un impact masiv asupra viitorului blocului și a continentului în ansamblul său. „Acești naționaliști populiști, naționaliști proști, sunt îndrăgostiți de propriile lor țări”, a declarat Juncker din biroul său de la Bruxelles.
”Lor nu le plac cei care vin de departe, îmi plac cei care vin de departe. Trebuie să acționăm în solidaritate cu cei care se află într-o situație mai gravă decât noi”, a spus Juncker.

La întrebarea dacă cred că forțele anti-UE au avut mai mult succes în mobilizarea bazei electorale decât partidele proeuropene, Juncker a răspuns: ”Este întotdeauna mai ușor să mobilizezi forțe negative, decât forțe pozitive”.
Juncker a spus că vede și un licăr de speranță în ceea ce s-a întâmplat după decizia Marii Britanii de a părăsi UE, în 2016. „De la momentul Brexit numărul celor care sunt în favoarea Uniunii Europene este în creștere, deoarece oamenii urmăresc ce se întâmplă și văd că părăsirea Uniunii Europene nu e la fel de simplă cum li s-a spus”, a declarat Juncker.