ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene a livrat un discurs pasional în apărarea ideologului comunismului, Karl Marx, în momentul comemorării a 200 de ani de la nașterea acesuia, informează The Express.

Chiar dacă membri ai Congresului american, dar și numeroși demnitari din foste țări comuniste i-au cerut președintelui Juncker să nu participe la aniversarea lui Marx, acesta nu a ținut cont de critici, notează sursa citată.

Mai mult decât atât, Juncker i-a apărat moștenirea ideologului comunismului. Acesta a spus că „Marx a fost un filozof care a gândit în viitor și a avut apirații creative. Astăzi apare ca simbol al unor lucruri pentru care nu este responsabil și pe care nu le-a cauzat, deoarece mult din ce a scris a fost rescris sens opus”.

„Trebuie să-l înțelegem pe Marx în contextul vremii sale și să nu avem prejudecăți atunci când îi facem cronica”, a continuat el.

Vorbind despre influența politică a lui Marx asupra politicii moderne, președintele Comisiei Europene a declarat că „misiunea vremii noastre” este să îmbunătățim drepturile sociale. „Uniunea Europeană nu este construcție defectă, ci instabilă. Este instabilă pentru că, până-n zilele noastre, dimensiunea socială a Uniunii Europene rămâne veriga slabă în integrarea europeană. Trebuie să schimbăm asta”.

Aceste declarații au fost făcute în Biserica lui Constantin din Trier, edificiu ridicat de Împăratul Roman Constantin cel Mare, primul lider creștin al marelui Imperiu.

Anterior, demnitari ai partidului lui Viktor Orban i-au înmânat o scrisoare lui Juncker, în care au scris că „ideologia marxistă a dus la moartea a zeci de milioane de oameni și a ruinat viețile a alte sute de milioane. Sărbătorirea fondatorului său este o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor”.

Discursul lui Juncker a fost întrerupt de către un protestatar, dar forțele de securitate l-au blocat și l-au evacuat din Biserica.

În dimineața aceleiași zile, Juncker a participat la dezvelirea unei statui a lui Marx, monument primit cadou de către orașul Trier din partea Partidului Comunist Chinez.  Luxemburghezul Juncker este cetățean de onoare al orașului Trier.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews