ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jeb Bush și-a anunțat retragerea din campania pentru obținerea învestiturii republicane în alegerile prezidențiale, după ce a obținut 8,3% din voturi în alegerile din South Carolina, în pofida eforturilor depuse de familia sa în zilele dinaintea scrutinului, relatează Le Monde.

Nici fratele său, George W., și nici masa sa, Barbara, nu au putut împiedica acest eșec.

Fiul și, respectiv, fratele celor de-al 41-lea și 43-lea președinți americani, fostul guvernator al unui "swing state" (stat indecis) râvnit - Florida -, Jeb Bush avea, pe hârtie, numeroase atuuri să spere la obținerea învestiturii Grand Old Party în alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

Jeb Bush, în vârstă de 62 de ani, a fost dezavantajat de faptul că s-a îndepărtat de politică - el a renunțat la postul de guvernator după două mandate, în 2007 - într-o perioadă marcată de o radicalizare a Partidului Republican. Acest lucru l-a poziționat către centru pe acest conservator, care a fost învins în primul scrutin la care a participat, în 1994, pentru că și-a făcut campanie de pe o poziție considerată prea de dreapta.

 Hotărât să promoveze o viziune optimistă cu privire la viitorul țării, el s-a plasat împotriva neliniștii și resentimentului care s-au impus foarte rapid în tabăra republicană.

El a avut de asemenea de suferit de pe urma unui sentiment antiestablishment, pe care-l exploatează miliardarul în domeniul imobiliar Donald Trump. Acesta i-a aplicat o lovitură dură, prezentându-l în mod repetat drept un candidat "cu puțină energie", o expresie care rezuma impresia pe care Jeb Bush a lăsat-o după primele dezbateri televizate, în pofida faptului că ulterior s-a redresat atacându-l pe miliardar.