ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei 29 de membri ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au decis să prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general, până la data de 30 septembrie 2020, informează publicația EUObserver.

„Aliații îl felicită pe secretarul și au încredere deplină în abiltățile sale de a își continua munca dedicată avansării NATO în fața provocărilor de securitate ale secolului 21", a arătat un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al organizației.

Jens Stoltenberg este secretarul general al organizației încă din octombrie 2014, fiind anterior premier al Norvegiei între 2000 și 2001 și între 2005 și 2013.

„Sunt onorat și recunoscător celor 29 de aliați care au decis să îmi prelungească mandatul de secretar general al #NATO până la sfârșitul lui septembrie 2020. Aștept cu nerăbdare să îmi continui lucrul pentru consolidarea alianței și pentru a ne ține cetățenii în siguranță", a răspuns Stoltenberg pe contul său oficial de Twitter.