ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vedeta de televiziune, a cărei pasiune de o viață o constituie mașinile, a lansat un atac devastator la adresa vehiculelor electrice.

Într-un articol publicat în ziarul britanic The SunJeremy Clarkson, cunoscut pentru opiniile sale abrupte, vorbește despre numeroase incidente cu mașini și biciclete electrice care iau foc.

Au loc incendii inclusiv pe navele care transportă astfel de vehicule.

Clarkson scrie:

„Mașinile electrice sunt al naibii de periculoase. În total, au avut loc zece incendii majore pe navele care transportă mașini electrice, în cursul a 20 de ani. Și de vină nu a fost apa sărată. Pentru că, în ultimii cinci ani, numai în Marea Britanie, serviciul de urgență a fost apelat de 753 de ori pentru incendii provocate de mașini electrice.”

Nici bicicletele electrice nu sunt mai sigure, afirmă vedeta Top Gear, acestea fiind la originea a sute de incendii casnice.

Clarkson a avertizat că puterea de explozie a unei biciclete complet încărcate este echivalentă cu câteva grenade.

„Mor oameni, și nu este surprinzător când afli că o bicicletă electrică încărcată complet are aceeași putere explozivă cu șase grenade de mână.”

Vedeta a vorbit și despre marea dificultate de a stinge incendiile provocate de bateriile mașinilor și bicicletelor electrice, dând exemplul colegului său, Richard Hammond:

„Mașina electrică pe care Richard Hammond a rostogolit-o de pe un deal când filma Grand Tour a ars zile întregi. Și apoi, după ce focul se mai calmase, ceva din baterie, numit thermal runway, a provocat reizbucnirea lui. Și incendiul a continuat săptămâni în șir.”

Clarkson a avertizat despre pericolul pe care îl poate reprezenta o mașină care ia foc pe un feribot sau într-o parcare subterană:

„E o chestiune de timp până când o mașină electrică să ia foc pe un feribot care traversează Canalul Mânecii. Sau într-o parcare subterană.”

Clarkson i-a ironizat și pe cei care cred că mașinile electrice sunt mai curate pentru mediul înconjurător:

„Evident, entuziaștii mașinilor electrice vor continua să spună că și mașinile pe benzină iau foc (da, asta se întâmplă tot timpul, mai ales în filmele de la Hollywood) și că mașinile electrice sunt bune.

„Adevărat, dacă ești un liberal cu creier mic și inimă lăcrimoasă.

„Dar nu e adevărat dacă ești un copil sclav din Africa, muncind 24 de ore din 24 să extragă cobalt de care toate bateriile mașinilor electrice au nevoie pentru a putea funcționa.”