ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Jeremy Corbyn, un apropiat de politicile Syriza și Podemos, anti austeritate, a fost ales sâmbătă în fruntea Partidului Laburist (de opoziție) din Marea Britanie, după ce s-a impus în primul tur în fața altor trei contracandidați în scrutinul intern al formațiunii.

Participarea la vot în acest scrutin intern, care a început la 14 august, a fost de 76,3% din totalul de circa 550.000 de membri de partid cu drept de vot.

Noul președinte al Partidului Laburist se declară un socialist convins și un admirator al lui Karl Marx, dar și un fan al liderului socialist Hugo Chavez. El militează pentru renaționalizarea unei serii de sectoare industriale și creșterea taxelor pentru bogați.
 
Jeremy Corbyn a făcut referire la Hezbollah și Hamas ca la "prieteni", în încercarea de a promova pacea.
În vârstă de 66 de ani, Jeremy Corbyn este vegetarian, nu bea alcool, are o grădină de zarzavaturi și merge cu bicicleta. Noul lider al laburiștilor are trei copiii și a divorțat în 1999.

Un susținător controversat al lui Jeremy Corbyn este Yannis Varoufakis, fostul ministru grec al Finanțelor, care a declarat că are opinii comune cu britanicul, în condițiile în care ambii văd în situația economică a Marii Britanii din acest moment o "calamitate". 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews