Un nou cartier pentru ambasadele străine din Ierusalim ar putea fi denumit „Trump Town”, scrie Jerusalem Post. Ziarul israelian scrie că denumirea ar fi fost luată în condițiile în care ministrul construcțiilor, Yoav Gallant, a cerut oamenilor-cheie din minister să înceapă să găsească un loc pentru ambasadele străine care intenționează să se mute, mai devreme sau mai târziu, la Ierusalim, scrie The Blaze.com.

În proiectul cartierului diplomatic vor fi implicate Ministerul de Externe, municipalitatea Ierusalimului și Agenția Israeliană de Securitate.

„Există deja ambasade care urmează să se mute la Ierusalim și trebuie să începem să ne pregătim de acum”, a spus oficialul evreu  pentru Jerusalem Post. „S-ar putea să trebuiască să construim zeci de ambasade și să avem nevoie de terenuri noi pentru asta”.
 
Sursa citată amintește că statele care au anunțat că doresc să-și mute ambasadele sunt Republica Cehă, România și Honduras. Gallant a propus inițial ca noul cartier să poarte numele „Embassy Town”, după care, notează JP, ar fi ajuns la concluzia că acesta se va putea numi  „Trump Town”, după numele președintelui american Donald Trump, cel care a pornit acest curent al mutării ambasadei SUA la Ierusalim, eveniment programat pentru luna viitoare.

Nu ar fi prima dată când israelienii decid să dea numele președintelui american unui loc din capitală.
 
Anunțată inițial pentru 2019, mutarea ambasadei americane la Ierusalim va avea loc în mai, pentru a coincide cu a 70-a aniversare a statului evreu.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunțat recent că a prezentat Guvernului un proiect de rezoluție în vederea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar miniștrii urmează să se pronunțe asupra textului. 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews