Un nou cartier pentru ambasadele străine din Ierusalim ar putea fi denumit „Trump Town”, scrie Jerusalem Post. Ziarul israelian scrie că denumirea ar fi fost luată în condițiile în care ministrul construcțiilor, Yoav Gallant, a cerut oamenilor-cheie din minister să înceapă să găsească un loc pentru ambasadele străine care intenționează să se mute, mai devreme sau mai târziu, la Ierusalim, scrie The Blaze.com.

În proiectul cartierului diplomatic vor fi implicate Ministerul de Externe, municipalitatea Ierusalimului și Agenția Israeliană de Securitate.

„Există deja ambasade care urmează să se mute la Ierusalim și trebuie să începem să ne pregătim de acum”, a spus oficialul evreu  pentru Jerusalem Post. „S-ar putea să trebuiască să construim zeci de ambasade și să avem nevoie de terenuri noi pentru asta”.
 
Sursa citată amintește că statele care au anunțat că doresc să-și mute ambasadele sunt Republica Cehă, România și Honduras. Gallant a propus inițial ca noul cartier să poarte numele „Embassy Town”, după care, notează JP, ar fi ajuns la concluzia că acesta se va putea numi  „Trump Town”, după numele președintelui american Donald Trump, cel care a pornit acest curent al mutării ambasadei SUA la Ierusalim, eveniment programat pentru luna viitoare.

Nu ar fi prima dată când israelienii decid să dea numele președintelui american unui loc din capitală.
 
Anunțată inițial pentru 2019, mutarea ambasadei americane la Ierusalim va avea loc în mai, pentru a coincide cu a 70-a aniversare a statului evreu.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunțat recent că a prezentat Guvernului un proiect de rezoluție în vederea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar miniștrii urmează să se pronunțe asupra textului.