ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii rețelei teroriste Stat Islamic au atacat o tabără de refugiați din zona controlată de forțele armate americane și au luat peste 700 de persoane ostatice, a declarat pentru agenția rusă de presă Tass o sursă militară.

Atacul a avut loc asupra unei tabere de refugiați din regiunea siriană Deir ez-Zor. 

Printre persoanele răpite ar fi și cetățeni americani, iar jihadiștii ar ucide zilnic câte 10 persoane, relatează RT, care îl citează pe președintele rus Vladimir Putin.

„Au emis ultimatumuri, au cereri specifice și au avertizat că dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite, vor executa 10 oameni pe zi. Acum două zile au executat 10 persoane”, a spus liderul rus.
 
Forțele ruse au dat o „lovitură grea” teroriștilor din Siria, eliminându-i pe mulți și forțându-i pe alții să-și predea armele, a spus Putin.  El a adăugat că „În ultimii doi ani, am eliberat aproape 95% din teritoriul Republicii Siriene”.

"Ne-am menținut suveranitatea și nu l-am lăsat pe statul sirian", a continuat el, argumentând că acțiunile Rusiei au ajutat la "stabilizarea situației din regiune".