Membrii rețelei teroriste Stat Islamic au atacat o tabără de refugiați din zona controlată de forțele armate americane și au luat peste 700 de persoane ostatice, a declarat pentru agenția rusă de presă Tass o sursă militară.

Atacul a avut loc asupra unei tabere de refugiați din regiunea siriană Deir ez-Zor. 

Printre persoanele răpite ar fi și cetățeni americani, iar jihadiștii ar ucide zilnic câte 10 persoane, relatează RT, care îl citează pe președintele rus Vladimir Putin.

„Au emis ultimatumuri, au cereri specifice și au avertizat că dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite, vor executa 10 oameni pe zi. Acum două zile au executat 10 persoane”, a spus liderul rus.
 
Forțele ruse au dat o „lovitură grea” teroriștilor din Siria, eliminându-i pe mulți și forțându-i pe alții să-și predea armele, a spus Putin.  El a adăugat că „În ultimii doi ani, am eliberat aproape 95% din teritoriul Republicii Siriene”.

"Ne-am menținut suveranitatea și nu l-am lăsat pe statul sirian", a continuat el, argumentând că acțiunile Rusiei au ajutat la "stabilizarea situației din regiune".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.