ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump ar trebui să se afle printre candidații la premiul Nobel pentru pace dacă reușește să ajungă la un acord nuclear cu Coreea de Nord, a declarat fostul președinte american Jimmy Carter pentru Politico, într-un interviu difuzat marți, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă președintele Trump reușește un acord de pace acceptabil pentru cele două părți privind Coreea de Nord, cred foarte serios că candidatura lui pentru premiul Nobel pentru pace trebuie studiată”, a declarat el în cadrul acestui interviu audio de sâmbătă.

Ar fi „un succes meritat și istoric pe care niciun președinte nu a fost capabil să-l obțină”, a adăugat Jimmy Carter, el însuși laureat al premiului Nobel în 2002 pentru că a mediat acordurile de pace de la Camp David între Egipt și Israel în 1978.

După decenii de tensiuni și de sancțiuni economice severe care au strangulat Coreea de Nord, Washingtonul și Phenianul ar putea ajunge la un acord privind denuclearizare peninsulei coreene în cadrul unui summit istoric între Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, care ar urma să aibă loc la 12 iunie la Singapore.

Președintele american a evocat însă marți o eventuală amânare a acestui summit, după amenințările Phenianului de a reconsidera prezența la reuniune, declarându-se totuși convins că Kim Jong Un este "serios" în dorința de a-și denucleariza țara.