ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vorbind în fața veteranilor din statul Delaware, președintele Biden a lăsat din nou baltă textul de pe prompter și a început să bată câmpii.

El a afirmat:

„Când am fost ales vicepreședinte, tata a zis: «Joey, unchiul Frank a luptat în Bătălia din Ardeni». El nu se simte bine acum – nu din cauza bătăliei din Ardeni – dar a zis: «Și a câștigat (decorația) Inima Purpurie, însă nu a primit-o niciodată. Nu a primit-o niciodată. Crezi că ai putea să îl ajuți să o primească? Îi vom face o surpriză».”

Și Biden a explicat:

„Așa că i-am adus Inima Purpurie. O câștigase în Bătălia din Ardeni. Și îmi amintesc că a venit acasă, și eu am ieșit și (tata) a zis: «Dă-i-o tu, da?». Eram toată familia acolo.”

Președintele SUA și-a continuat povestea:

„Am spus: «Unchiule Frank, ai câștigat asta, și am vrut să...» - și el a zis: «Nu o vreau pe nenorocita asta. Serios», a zis el,  «nu o vreau». Am zis: «Care este problema, unchiule Frank?». Iar el a spus: «Da, dar ceilalți au murit. Ceilalți au murit. Eu am supraviețuit. Nu o vreau».”

 

Povestea este înduioșătoare și, dacă ești sensibil, ai putea chiar vărsa o lacrimă.

Doar că sunt trei mici detalii care strică tot acest scenariu lacrimogen:

1.   Tatăl lui Joe Biden a murit cu șase ani înainte ca fiul să devină vicepreședinte, în 2008.

2.   Unchiul lui Joe Biden, Frank, a murit în 1999, cu nouă ani înainte.

3.   Nici pe piatra de mormânt a lui Frank, nici în registrul decorațiilor nu se menționează că acesta ar fi câștigat Inima Purpurie.

În foarte bogata paletă de invenții ale lui Joe Biden, cele despre război ocupă un loc deosebit.

În 2019, a relatat despre un presupus căpitan al US Navy care a refuzat să accepte decorația Silver Star pentru acte de eroism în Afganistan. 


Povestea s-a dovedit la fel de falsă ca aceea cu unchiul Frank și Bătălia din Ardeni.

Iar în octombrie, anul acesta, Joe Biden a afirmat că fiul său, Beau, a murit în războiul din Irak. Deși Beau a fost în Irak, ca membru al Gărzii Naționale, totuși el s-a întors teafăr acasă și a murit câțiva ani mai târziu de cancer.


În vârstă de 80 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în 2024.