ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Joe Biden l-a înălțat pe șeful CIA, William Burns, la funcția de membru al Cabinetului, demonstrând rolul crucial jucat de Agenție în contextul strategic actual.

Într-o declarație, Biden a spus că Burns „a folosit informațiile pentru a crea țării noastre un avantaj strategic critic” și a elogiat „analiza sa clară și directă care dă prioritate siguranței și securității poporului american”.

Diplomat de carieră și fost ambasador la Moscova, Burns a fost trimis în Rusia cu mai multe luni înainte de invazia din Ucraina pentru a-l avertiza pe Vladimir Putin în privința acestui gest.

În cele 18 luni care au trecut de la începutul războiului, directorul CIA a mers la Kiev pentru întâlniri cu Volodimir Zelenski.

La Washington este de notorietate faptul că Burns se întâlnește frecvent cu Biden pe care îl ține la curent despre situația din Ucraina și din alte zone fierbinți.

Ca membru al cabinetului, Burns se alătură lui Avril Haines, șefa comunității de informații americane.

Și în mandatul lui Donald Trump, șefii CIA și ai comunității de informații au făcut parte din cabinet.