ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, Joe Biden a promis: „Fiecare vehicul din armata Statelor Unite va fi prietenos cu mediul înconjurător. Pentru asta, avem miliarde de dolari la dispoziție.”

Se știe că Joe Biden este un om de cuvânt. El nu uită niciodată ce spune.

După nici trei luni, armata SUA a achiziționat primul vehicul „verde”: o camionetă Hummer electrică de la General Motor Defense.

Anunțul a fost făcut de Sonia Taylor, purtătoare de cuvânt la GM Defense, citată de Detroit Free Press.

Fără a preciza suma exactă plătită de armata SUA, ea a spus totuși că prețul de piață al unei astfel de mașini începe de la 108.700  de dolari.

Taylor a subliniat importanța tranzacției pentru un „viitor verde” al armatei:

„Încercăm să ne ajutăm partenerii din domeniul apărării și din guvern să facă tranziția spre un viitor verde, iar aceasta este una din etape. Industria noastră se mișcă încet. Mai încet decât sectorul comercial. Dar este un pas pozitiv în această direcție.”

Hummerul electric urmează a fi testat și nu va intra în serviciul Armatei decât după 31 august.

Deși GM Defense a dezvoltat un prototip electric de Hummer creat special pentru misiuni de recunoaștere, vehiculul primit în probe de armată este un model comercial.

Este cert că toți inamicii potențiali ai Statelor Unite stau acum cu ochii pe „armata verde” a lui Joe Biden.

Ei sunt interesați, de pildă, cum se alimentează o astfel de armată într-o situație de luptă, dat fiind că prizele nu cresc pe front.

Oricum, este înduioșătoare grija pentru ecologie chiar și în război. Toată demența ideologiei Climate Change se află rezumată aici:

Să nimicești Oamenii, dar să salvezi Planeta!