ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot catolic din Carolina de Sud ar fi respectat codul legii canonice al Bisericii Catolice prin faptul că i-a refuzat fostului vicepreședinte Joe Biden sacramentul Sfintei Împărtășanii din cauza poziției sale asupra avortului, transmite Dailywire.

„Din păcate, duminica trecută, a trebuit să refuz Sfânta Împărtășanie fostului vicepreședinte Joe Biden”, a declat Părintele Robert E. Morey din Biserica Catolică Sfântul Anton. „Sfânta Împărtășanie înseamnă că suntem unul cu Dumnezeu și cu Biserica. Acțiunile noastre ar trebui să reflecte asta. Orice persoană publică care pledează pentru avort se plasează pe sine în afara învățăturii Bisericii”, a menționat preotul.

„Îl voi  avea pe domnul Biden în rugăciunile mele”, a adăugat Morey.
 
Fostul vicepreședinte democrat Joe Biden este sprijinit de controversata Planned Parenthood, desi a avut opinii oscilante cu privire la avort. În timp ce campania sa a început anul acesta pe fondul presiunii venite din partea susținătorilor avortului, el și-a schimbat poziția în sprijinul amendamentului Hyde, măsura care interzice utilizarea fondurilor federale pentru avorturi.
 
Amendamentul Hyde este vechi de 40 de ani și interzice guvernului susținerea procedurii de avort prin fonduri federale, în cadrul programului de sănătate Medicaid.

Astfel, Biden,  în prezent unul din favoriții democraților pentru alegerile prezidențiale, a abandonat poziția pe care o asumase timp de decenii, în ciuda criticilor din partea rivalilor săi, care considerau că această reglementare afecta în mod disproporționat femeile care au condiții financiare precare și femeile de culoare.
 
„Dacă cred cu adevărat că îngrijirea medicală este un drept, ceea ce cred, nu mai pot suține un amendament care face acest drept dependent de codul poștal al cuiva”, declara Biden în vară.
 
Într-o perioadă în care unele state conduse de republicani adoptă restricții severe legate de avort, Biden a declarat că există prea multe bariere în calea femeilor când acestea caută îngrijiri medicale.

„Nu pot să justific faptul că milioane de femei sunt lăsate fără acces la îngrijirile de care au nevoie și nu își pot exercita dreptul constituțional pe care îl posedă", a adăugat Biden.
 
Pe de altă parte, președintele Donald Trump, care s-a proclamat un „apărător ferm al sacralității vieții umane”, a promovat diferite măsuri menite să contracareze „cultura morții”.
 
Departamentul de stat al SUA a decis, de, asemenea, sa sisteze orice tip de finanțare externă  pentru ONG-urile care finanțează organizații implicate, în orice mod (clinici, finanțare, lobby pro-avort), în industria avorturilor și va refuza orice colaborare cu astfel de ONG-uri.