ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite traversează o criză gravă și acest lucru se reflectă în cifrele catastrofale pe care administrația Joe Biden și Partidul Democrat le obțin în sondaje.

Pe de o parte, peste Ocean, specialiștii se tem de o explozie a inflației. Ambele condiții ale inflației – bani mulți, mărfuri puține – sunt îndeplinite. Statele Unite sunt țara cea mai lovită de criza lanțurilor de aprovizionare, în timp ce administrația aruncă cu bani pe piață pentru tot felul de programe sociale fanteziste, al căror singur merit este că sunt în conformitate cu agenda progresistă.

Pe de altă parte, administrația Biden nu reușește să controleze pandemia: numărul infectărilor crește de la o zi la alta, deși aproape doi din trei americani (61,6%) sunt vaccinați complet, cu două doze.

Ca urmare, sunt adoptate restricții identice celor din 2020, care lovesc greu o economie și așa slăbită, și îi irită pe indivizi.

De asemenea, anunțul făcut de senatorul Democrat Joe Manchin că nu va vota bugetul colosal de 1,75 de trilioane de dolari, dinamitează practic pilonul central al programului administrației Biden, creând o criză politică și economică fără precedent.

Toate acestea se reflectă în cifrele din sondaje.

Potrivit unei cercetări sociologice realizate în perioada 18-20 decembrie de către Morning Consult și Politico, citate de Fox News, 41% dintre americani consideră că congresmenii Democrați au realizat mai puțin decât se așteptau ei, față de 10% care cred că au realizat mai mult decât se așteptau și de 32% care afirmă că au realizat ce se aștepta de la ei.

Cifrele pentru administrația Biden sunt asemănătoare: 42% cred că realizările sale sunt sub așteptări, 11% că sunt peste așteptări, iar 38% consideră că a realizat ceea ce se aștepta.

De asemenea, doar 41% din americani apreciază favorabil prestația lui Joe Biden, potrivit unui sondaj realizat în comun de radioul public NPR, televiziunea PBS și colegiul Marist.

Însă cel mai îngrijorător semnal pentru Democrați este prăbușirea cu 8% în doar o săptămână a favorabilității în rândul alegătorilor independenți, față de un sondaj realizat în perioada 11-13 decembrie de către NPR, PBS și Marist.

Proporția de americani care dezaprobă prestația lui Joe Biden este de  55%, iar cei care o dezaprobă puternic sunt 44%.