ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conflictul din Siria și lupta anti ISIS vor fi principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii de marți de la Moscova dintre secretarul de stat american John Kerry și ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.  

John Kerry se va întâlni și cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Moscova și-a exprimat speranța că vizita secretarului de stat americam va contribui la normalizarea relațiilor dintre Rusia și SUA, țări care în ultimii ani au avut o serie de divergențe majore.

Viitorul președintelui sirian, Bashar Al Assad, și potențialul lui rol într-o tranziție politică în Siria vor fi subiectele cele mai fierbinți în discuțiile pe care secretarul de stat John Kerry le va avea azi la Moscova cu președintele Vladimir Putin și cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Potrivit oficialilor americani, rezultatele întâlnirii de astăzi vor fi determinante în ce privește convocarea, vineri, a unei noi conferințe internaționale asupra Siriei la ONU, în New York.

SUA și aliații săi insistă ca Assad trebuie să plece de la putere.

Deși în ultimul timp poziția americană ar sugera că Assad ar putea juca un oarecare rol în tranziție, de vreme ce poziția Rusiei rămâne inflexibilă. Aceasta insistă că viitorul lui Assad trebuie decis de poporul sirian.