ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este prima vizită a unui responsabil american de la începutul crizei din Ucraina, care a izbucnit în 2014, informează BBC News.

John Kerry urmează să aibă o întrevedere marți cu președintele Vladimir Putin, în condițiile în care Ucraina traversează 'un moment critic' pentru a asigura 'aplicarea următoarelor etape' ale regimului de încetare a focului în vigoare din februarie în estul țării, conform unui responsabil al Departamentului de Stat. Kerry se va întâlni, de asemenea, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Situația din Siria și negocierile nucleare iraniene vor fi de asemenea abordate cu ocazia acestor discuții americano-ruse.
 
Conflictul din Siria, unde rebelii susținuți de SUA luptă împotriva forțelor guvernului condus de președintele Bashar al-Assad, aliat al Moscovei, este de asemenea inclus în agenda întrevederii Putin-Kerry de la Soci, la fel ca violențele din Libia și amenințarea reprezentată de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Relațiile dintre Rusia și SUA traversează o criză inedită de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a anexării Crimeii de către Moscova în martie 2014 și a conflictului între separatiștii proruși și forțele Kievului în estul Ucrainei. Occidentul acuză Rusia că-i susține din punct de vedere militar pe rebeli, lucru negat de Moscova.