ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Joia Mare,  Papa Francisc a vizitat o tabără pentru refugiați din afara Romei, unde, potrivit tradiției, a spălat picioarele unor migranți de confesiune musulmană, ortodoxă, hindusă și catolică, marcând astfel începutul sărbătorilor catolice de Sfintele Paști. 

Gestul simbolic al Suveranului Pontif din Joia Mare vine pe fondul creșterii resentimentelor anti musulmane și anti migrație ca urmare a atentatelor de la Bruxelles și Paris.

Potrivit tradiției romano catolice, în cadrul slujbei de Joia Mare, reprezentanții clerului spală picioarele a 12 persoane pentru a readuce în memoria colectivă gestul de umilință pe care Iisus l-a făcut pentru cei 12 apostoli, conform Evangheliei.

În omilia sa, Papa Francisc a denunțat recentele atacuri de la Bruxelles, afirmând că sunt un „gest de război al unor oameni însetați de sânge", potrivit aljazeera.com.

Suveranul Pontif a pus în contrast viziunea atacatorilor cu viziunea și atitudinea congregației catolice: „Avem culturi și religii diferite, dar suntem frați și dorim să trăim în pace”.
Vaticanul a precizat că cei 11 refugiați au fost selectați: trei femei și opt bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 37 de ani.

Centrul pentru refugiați din Castelnuovo di Porto adăpostește 892 de persoane din 25 de țări.