Valul iconoclast al antirasiștilor nu se mai oprește. De data aceasta, victima este Robert E. Lee, celebrul general confederat acuzat de rasism de către cultura mainstream americană. Statuia generalului Lee, care a reprezentat Virginia în Congresul SUA, a fost de fapt îndepărtată ieri dimineață. În locul său va fi instalată o sculptură care o înfățișează pe studenta afro-americană Barbara Johns care în 1951 s-a revoltat împotriva segregării rasiale în școlile din Virginia.

Valul iconoclast al antiraziștilor nu se oprește. Victima, de data aceasta, este Robert E. Lee, celebrul general confederat acuzat de rasism de cultura mainstream americană. Statuia generalului Lee, care a reprezentat Virginia la Capitolul SUA, a fost de fapt îndepărtată ieri dimineață. În locul său va fi instalată o sculptură care o înfățișează pe studenta afro-americană Barbara Johns care, în 1951, s-a revoltat împotriva segregării rasiale în școlile din Virginia.

Eliminarea monumentului a fost puternic susținută de Ralph Northam, guvernatorul Virginiei. Northam, care e democrat, a creat o comisie pentru a studia cazul cu o lună înainte de moartea lui George Floyd. În urma demonstrațiilor Black Lives Matter nu a durat mult până când comisia a decis să înlăture statuia generalului Lee, care împreună cu George Washington reprezintă Virginia în Capitoliu. Statuia va fi apoi mutată la Virginia Museum of History & Culture, din Richmond.