ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 14:25 Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaidò, a cerut autorităților britanice să nu restituie guvernului președintelui Nicolas Maduro aurul pe care regimul de la Caracas l-a lăsat în custodie Băncii Angliei.

Agenția Reuters dezvăluie existenția unei scrisori în acest sens trimisă de Guaido prim- ministrului britanic Theresa May și guvernatorului băncii centrale britanice, Mark Carney.

Juan Guaidò susține că, dacă fondurile ar fi transferate către guvernul venezuelean, vor fi folosite de regimul lui Nicolas Maduro pentru represiunea împotriva poporului venezuelean.
 
Știrea inițială

 
O noua lovitură primită de liderul de la Caracas, care încearcă să-și salveze autoritatea. Banca Angliei (Bank of England) i-a refuzat președintelui Nicolas Maduro o cerere de restituire a aurului pe care Venezuela i l-a lăsat în custodie, aur cu o valoare estimată la 1,2 miliarde de dolari, conform unui surse citate de Bloomberg, transmite Mediafax.

Această rezervă de aur reprezintă o parte importantă din rezervele internaționale pe care le deține, în prezent, Banca Națională a Venezuelei, respectiv în valoare de 8 miliarde de dolari, conform sursei citate.
 
Într-un comunicat de presă, Banca Angliei a precizat că oferă servicii multor clienți, însă nu a dorit să comenteze cu privire la această informație. Postul de televiziune CNN a precizat că încă așteaptă un răspuns de la autoritățile sud-americane.
 
Banca Angliei este considerată una dintre cele mai de încredere bănci din lume, iar numeroase țări, inclusiv România, i-au încredițat în custodie cantități însemnate din rezervele naționale de aur, rezerve care pot fi folosite doar în cazuri excepționale.

Venezuela, care deține una dintre cele mai importante resurse de petrol din lume, se confruntă de mai mulți ani cu o criză economică severă, apărută pe fondul reformelor economice introduse de regimul Maduro. Hiperinflația a atins deja 80.000%, la începutul acestui an, iar pentru finele acestui an este estimat chiar un nivel de 10.000.000%.