ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când unii primesc un supliment de drepturi, altora li se taie din rație. Este noul model de democrație, în care excesul de „corectitudine politică” limitează dreptul la liberă exprimare a opiniilor. Toleranța e doar un laitmotiv pe care numai unii îl pot invoca, fără ca, în practică, ei să și demonstreze că știu ce înseamnă asta. 

Richard Page are 69 de ani și e tatăl a trei copii. Vreme de 15 ani, el a fost judecător specializat în dreptul familiei la Judecătoria Centrală din Kent, Marea Britanie. Un judecător care crede în Dumnezeu. 

Ȋn 2014, Page a trebuit să dea o decizie într-un dosar în care se propunea încredințarea unui copil, prin adopție, unui cuplu gay. Copilului i-ar fi mai bine „cu o mamă și un tată” decât cu niște părinți homosexuali, a hotărât judecătorul Page. Ȋnainte de a lua această decizie, el s-a consultat cu câțiva colegi și a declarat că nu poate fi de acord cu acea adopție, atâta vreme cât obligația lui legală e să acționeze doar în interesul superior al copilului.
Atitudinea lui fermă a ajuns imediat în atenția Biroului pentru Investigarea Conduitei Judiciare (Judicial Conduct Investigations Office - JCIO) care a decis că judecătorul Page „s-a lăsat influențat de convingerile sale religioase, și nu de probele din dosar”, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al JCIO, citat de ziarul The Telegraph.
Drept pedeapsă, judecătorul a fost suspendat și obligat să urmeze un „curs de reeducare în probleme de egalitate și toleranță”. Cazul lui a ajuns în atenția presei, iar Richard Page și-a exprimat opiniile public. „Ca judecător, trebuie să acționez pe baza probelor din fața mea. Pur și simplu, eu cred că nu există suficiente dovezi care să mă convingă că plasarea unui copil în grija unui cuplu homosexual poate fi la fel de benefică pentru el, precum ar fi plasarea lui cu o mamă și un tată, lăsați de Dumnezeu și de natură”, a declarat Richard Page, pentru BBC.


 
Emisiunea în cadrul căreia judecătorul și-a exprimat punctul de vedere avea ca subiect discriminarea creștinilor. Punctul de plecare era un raport întocmit de Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului despre libertatea de religie și credință în Marea Britanie.

Și, deși judecătorul Page urmase „cursul de reeducare”, recidiva sa în exercitarea dreptului la liberă exprimare l-a adus din nou în fața Biroului pentru Investigarea Conduitei Judiciare. 

„S-a constatat că observațiile făcute de domnul Page pe postul național de televiziune, despre care orice persoană rezonabilă ar putea concluziona că au fost părtinitoare și pline de prejudecăți împotriva adoptatorilor homosexuali, constituie o abatere gravă, care a discreditat magistratura. Prin urmare, s-a decis înlăturarea domnul Page din magistratură”, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției.

Excluderea din magistratură a judecătorului s-a produs cu doar o lună înainte ca el să poată solicita pensionarea. 
Richard Page a anunțat că va contesta această decizie, care este „profund neliberală și lipsită de toleranță”. „Să mă pedepsească și să caute să mă reducă la tăcere pentru că am exprimat o opinie contrară, acesta este un lucru profund îngrijorător”, a declarat el, citat de KentOnline. 

„Este vital ca instanțele de drept al familiei să aibă întotdeauna în vedere interesul superior al copiilor”, a adăugat judecătorul Page.
El este susținut acum în demersurile sale de Centrul Juridic Creștin. Excluderea din magistratură a lui Richard Page „demască noul chip al religiei politice, unul deloc amabil. Se încearcă reducerea la tăcere a opiniilor diferite și, dacă ele nu sunt reprimate, se pedepsește persoana care deține aceste puncte de vedere. Să elimini pe cineva ca Richard din magistratură e o nebunie a timpurilor moderne. El are o viață în serviciul public. Și este motivat de credința sa creștină și de o profundă compasiune pentru oameni”, a declarat Andrea Williams, directorul executiv al Centrului Juridic Creștin.