ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Christiaan Dettmar, un judecător în chestiuni de familie de la Tribunalul districtual Weimar din Germania, a fost recent judecat la Tribunalul Regional Erfurt pentru poziția sa împotriva forțării inutile a copiilor să poarte măști.

În aprilie 2021, mergând împotriva curentului, judecătorul a decis ca copiii de la două școli din Weimar să fie lăsați sa respire liber, fară măști în clasă, sfidând regulile restrictive stabilite de Ministerul Educației din Turingia, potrivit nakedemperor.substack.  

Însă – măsură care reflectă controlul birocratic asupra unor astfel de decizii – instanțele superioare i-au respins decizia, susținând că a fost neautorizată. Tribunalul Regional Superior din Turingia a afirmat că judecătorul nu deține competența în această chestiune, punct de vedere susținut și de Curtea Federală de Justiție. Aceștia au insistat că numai instanțele administrative trebuie să se ocupe de ordinele statului privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

La acea vreme (aprilie 2021), lui Dettmar i-au fost percheziționate biroul, reședința privată și mașina după ce a decis că copiii trebuie lăsați să respire fără măști. I s-a confiscat și telefonul după decizia sa, decizie care a incomodat guvernul.

Decizia sa de a nu respecta ordinele privind purtarea forțată a măștilor a fost luată după ce a audiat dovezi prezentate de profesorul Kappstein despre inutilitatea purtării măștilor și a respectării regulilor de distanțare pentru copii și terți. 

Kappstein a spus că, după evaluarea tuturor datelor pe plan internațional pe tema măștilor, s-a stabilit că eficiența măștilor pentru persoanele sănătoase în public nu este susținută de dovezi științifice.

Dettmar a concluzionat că măștile sunt nu numai inutile, dar și periculoase.

Obligația impusă școlarilor de a purta măști și de a păstra distanța unii față de ceilalți și față de terțe persoane dăunează copiilor din punct de vedere fizic, psihologic, educațional și le afectează dezvoltarea lor psihosocială, daune care nu sunt contrabalansate de vreun beneficiu care să fie mai mult decât marginal pentru copiii. Școlile nu au un rol semnificativ în „pandemie”.

Testele PCR și testele rapide utilizate nu sunt, în principiu, adecvate pentru a detecta singure o „infecție” cu virusul SARS-CoV-2. Acest lucru este deja clar din calculele Institutului Robert Koch, așa cum se explică în rapoartele de expertiză. Conform calculelor RKI, după cum explică expertul Prof. Dr. Kuhbandner, probabilitatea de a fi efectiv infectat atunci când se primește un rezultat pozitiv la testarea în masă cu teste rapide, indiferent de simptome, este de doar 2% la o incidență de 50 (specificitatea testului 80%, precizia testului 98%). Acest lucru ar însemna că, la fiecare două rezultate la test rapid realmente pozitive, ar exista 98 de rezultate fals pozitive ale testelor rapide, toate acestea trebuind apoi să fie retestate printr-un test PCR.

Constrângerea (regulată) de a testa persoanele asimptomatice, adică persoanele sănătoase, pentru care nu există indicație medicală, nu poate fi impusă deoarece este disproporționată față de efectul care poate fi obținut. În același timp, constrângerea impusă regulat de a susține testul îi pune pe copii sub presiune psihologică, pentru că, în acest mod, posibilitatea lor de a merge la școală depinde în permanență de test.

În procesul recent împotriva judecătorului Dettmar, deși acuzarea a cerut o pedeapsă uriașă de trei ani de închisoare, apărarea, reprezentând îngrijorările și dorințele nenumăraților părinți și cetățeni, a prezentat argumente pentru achitare. Președintele Tribunalului Regional Erfurt a remarcat că decizia judecătorului de la Weimar se bazeaza pe opiniile sale personale.

După ce inițial a fost condamnat la doi ani de închisoare, instanța a suspendat acum pedeapsa, fiind aleasă probațiunea.

Cu toate acestea, este încă posibil ca Dettmar să-și piardă funcția și pensia ca urmare a condamnării.

Apărarea a evidențiat cu fermiate preocuparea reală a judecătorului pentru bunăstarea copiilor. Ei au afirmat că acest caz este doar o încercare de a suprima și a penaliza opiniile diferite într-o societate în care gândirea liberă ar trebui susținută.

Reiterându-și poziția neclintită, Dettmar a confirmat că ar lua din nou aceeași decizie. Eliminarea ulterioară, în aprilie 2022, de către landurile germane, a regulilor care au impus purtarea forțată a măștilor nu face decât să întărească argumentul conform căruia astfel de restricții nu ar fi trebuit niciodată să fie în vigoare.