ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Donald Trump încalcă Primul Amendament al Constituției SUA prin blocarea criticilor pe platforma de microblogging Twitter din cauza conținutului mesajelor pe teme politice, a stabilit o instanță federală din statul New York, relatează site-ul agenției Associated Press, citat de Mediafax.

Judecătorul Naomi Reice Buchwald, de la instanța din Manhattan, nu a ordonat clar oprirea practicii blocării criticilor pe platforma de microblogging Twitter, dar a argumentat că este suficient să stabilească faptul că aceste acțiuni sunt neconstituționale.
 
Sesizarea judiciară a fost făcută în iulie 2017 de Institutul Cavalerilor Primului Amendament de la Universitatea Columbia și de șapte persoane blocate pe Twitter de Donald Trump pentru că îl criticaseră. 

Procesul a fost intentat după ce Donald Trump a blocat unele persoane pe contul său "@realDonaldTrump", urmărit de peste 50 de milioane de oameni. Avocații Departamentului Justiției au argumentat că președintele are prerogativa de a asculta și vizualiza ce dorește.