ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Julian Assange a pierdut procesul în care cerea anularea mandatului de arestare emis pe numele său în Marea Britanie. Dacă părăsește ambasada Ecuadorului din Londra, în care stă din 2012, va fi arestat, transmite Russia Today.

 Assange ceruse instanței britanice revocarea mandatului de arestare emis pe numele său, după ce Suedia a anunțat, în 2017, că retrage acuzațiile de agresiune sexuală ce i-au fost aduse în 2010.

 Curtea din Londra a decis marți păstrarea mandatului de arestare emis pe numele fondatorului Wikileaks. Judecătoarea Emma Arbuthnot a explicat:”Având în vedere argumentul prezentat mai sus … Nu sunt convinsă că mandatul ar trebui retras”.


Julian Assange trăiește în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din vara lui 2012, când risca să fie extrădat în Suedia, după acuzații de hărțuire sexuală, pe care el le-a negat.

Acuzațiile au fost retrase, însă, de anchetatorii suedezi în mai 2017, însă Assange a rămas în continuare în sediul Ambasadei Ecuadorului, întrucât riscă arestarea pentru că a încălcat termenii eliberării pe cauțiune, impuși de autoritățile britanice.

Fondatorul Wikileaks vrea să rămână în ambasadă, de teamă că ar putea fi extrădat în Statele Unite și judecat pentru publicarea a mii de cablograme americane, ale Departamentului de Stat,  de către WikiLeaks. În timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, Wikileaks a publicat o serie de emailuri care aparțineau Comitetului Național Democrat.

Anul trecut, după venirea lui Trump la Casa Albă general Jeff Sessions a precizat că arestarea lui Assange este „o prioritate”.