Agențiile americane de informații sunt în spatele schimbării de strategie a președintelui Donald Trump față de Rusia. Afirmația a fost făcută de fondatorul Wikileaks, Julian Assange, într-un interviu pentru CNN spaniol, din interiorul Ambasadei Ecuadorului de la Londra.

Deși Trump a ajuns la putere cu ideea de a îmbunătăți relațiile diplomatice cu Kremlinul, „influența generalilor”de la Pentagon în administrația sa, in doar 77 de zile, a făcut ca în cele din urmă să prevaleze statu quo-ul între cele două țări, susține Assange.

Fondatorul Wikileaks a menționat doi factori-cheie în schimbarea de strategie: concurența între industria militară din cele două țări și planul CIA „de a interveni în Siria”.
 
În ceea ce privește tensiunile în creștere între SUA și Coreea de Nord, Assange a declarat că acestea fac parte din strategia lui Trump de a-și dovedi „influența” față de China, care este interesată ca Peninsula Coreeană să rămână divizată pentru ca puterea Seulului să nu crească.

Potrivit fondatorului Wikileaks, odată lichidat Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) de către Trump, cu care SUA intenționează să contracareze puterea Chinei în regiune, noua strategie este de a-și demonstra forța militară, scrie lapresse.it.

Directorul CIA, Mike Pompeo, a acuzat săptămâna trecută Wikileaks că este „un serviciu de informații ostil', instigat uneori de „actori statali precum Rusia”, amintește EFE.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.