ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a respins o cerere de azil depusă de fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, a anunțat Palatul Elysee.

”Date fiind elementele juridice și situația materială a lui Assange, Franța nu poate da curs cererii sale”, a anunțat Palatul Elysee. 'Situația lui Assange nu este de pericol imediat”, a subliniat președinția franceză, amintind că fondatorul Wikileaks face obiectul unui mandat de arestare european.

Într-o scrisoare adresată la 2 iulie președintelui francez Francois Hollande și publicată de cotidianul Le Monde, Julian Assange i-a solicitat Franței să-i ofere ”protecția necesară împotriva — și exclusiv împotriva — persecuțiilor politice la adresa sa”.

Julian Assange este refugiat de trei ani de zile pe teritoriul ambasadei Ecuadorului la Londra: Quito i-a acordat azil, considerând că diversele anchete și presiuni americane împotriva WikiLeaks justifică acordarea acestui statut.
Assange amintește că el nu a fost acuzat oficial de niciun delict sau crimă și nu a fost pus sub urmărire penală. Cu toate acestea, el este vizat de un mandat de arestare pentru că a părăsit Suedia fără a răspunde la convocările justiției suedeze.