Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost condamnat miercuri de un tribunal din Anglia la un an și două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiționate.  

Assange s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra acum șapte ani, scrie New York Times, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătorești conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzațiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunțat la acuzații în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliția metropolitană britanică.

El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant și a permis poliției britanice să îl rețină.

SUA au cerut extrădarea sa pentru a fi pus sub acuzare la Washington, unde este acuzat de conspirație privind spargerea unui calculator al Pentagonului. Assange este acuzat că a ajutat un membru al armatei să descarce ilegal informații clasificate în 2010 despre războaiele din Irak și Afganistan care au fost ulterior publicate pe WikiLeaks.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews