Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost condamnat miercuri de un tribunal din Anglia la un an și două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiționate.  

Assange s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra acum șapte ani, scrie New York Times, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătorești conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzațiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunțat la acuzații în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliția metropolitană britanică.

El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant și a permis poliției britanice să îl rețină.

SUA au cerut extrădarea sa pentru a fi pus sub acuzare la Washington, unde este acuzat de conspirație privind spargerea unui calculator al Pentagonului. Assange este acuzat că a ajutat un membru al armatei să descarce ilegal informații clasificate în 2010 despre războaiele din Irak și Afganistan care au fost ulterior publicate pe WikiLeaks.