ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul din Uppsala (Suedia) a respins luni o solicitare a procurorilor ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, să fie arestat „in absentia” pentru acuzația de agresiune sexuală, hotărâre care complică procesul extrădării sale către Suedia, însă poate fi atacată cu recurs, transmite Reuters, citată de Agerpres

Dosarul lui Assange pentru presupusa infracțiune de agresiune sexuală din 2010, negată de acesta, fusese închis de justiția suedeză în timp ce fondatorul WikiLeaks era refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra, însă a fost redeschis după arestarea acestuia de către Poliția Britanică. Pe 11 aprilie 2019, autoritățile ecuadoriene au renunțat să-i mai acorde protecție lui Julian Assange, ceea ce a condus la arestarea și încarcerarea lui de către autoritățile britanice, care l-au condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate de care beneficiase în dosarul suedez de agresiune sexuală. 

Julian Assange este vizat și de o cerere de extrădare din partea SUA, pentru divulgarea unei parole de acces la documente clasificate drept secret de apărare, pe care Chelsea Manning le-a accesat cu ajutorul acestuia.