Tribunalul din Uppsala (Suedia) a respins luni o solicitare a procurorilor ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, să fie arestat „in absentia” pentru acuzația de agresiune sexuală, hotărâre care complică procesul extrădării sale către Suedia, însă poate fi atacată cu recurs, transmite Reuters, citată de Agerpres

Dosarul lui Assange pentru presupusa infracțiune de agresiune sexuală din 2010, negată de acesta, fusese închis de justiția suedeză în timp ce fondatorul WikiLeaks era refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra, însă a fost redeschis după arestarea acestuia de către Poliția Britanică. Pe 11 aprilie 2019, autoritățile ecuadoriene au renunțat să-i mai acorde protecție lui Julian Assange, ceea ce a condus la arestarea și încarcerarea lui de către autoritățile britanice, care l-au condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate de care beneficiase în dosarul suedez de agresiune sexuală. 

Julian Assange este vizat și de o cerere de extrădare din partea SUA, pentru divulgarea unei parole de acces la documente clasificate drept secret de apărare, pe care Chelsea Manning le-a accesat cu ajutorul acestuia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews